Fiskespecialisten

Sveaplan
331 50 Värnamo
Tele: 0370-492 91

     
 
Huvudsida

Information om oss

Knutar

GetAway Tours

Reseskildring
Saltstraumen 2003

Foto
Saltstraumen 2006

Bloggen

Förfrågan!

AWA-SHIMA

Team Hindsen

Team Thelin

Team Rispect

 

Saltstraumen 2003

Bussresa till Saltstraumens Fiske-Camp!

Vi startade vår färd ifrån Preem-macken i Värnamo den 30/4. Dagen innan hade bussen gått sönder så vi blev tvungna att ta en dubbeldäckare. Åtta säten fick monteras bort och in med tre frysar som placerades på nedre plan.

 

Per L'Allemand fick jobba på bussen som reseledare och kassör. Eftersom det var onsdag så passade vi på att samla in 20kr av samtliga på bussen för att sätta ihop en V65:a. Förhoppningen var att resan skulle betala sig via den enorma vinst som vi skulle få in. Tyvärr! bara 4 rätt. 
Vi stannade till i Skillingaryd där vi tog upp två personer och vid Eurostop i Jönköping tog vi upp ytterligare fyra personer. Vårt nästa stopp på vägen var i Uppsala, där skulle vi äta. Vi stannade till vid en vägkrog men där var det stängt, vilket innebar att det blev bara en rökpaus. Ett par kilometer norrut hittade vi en vägkrog som var öppen och där blev ett av våra längre stopp.

När vi närmade oss Gävle kom ett flertal på att dom glömt köpa pilsner och whisky. Det sägs att det är lättare att somna på en buss om man fått i sig en öl eller två. Vi körde in i Gävle och gjorde en sightseeing på deras systembolag. Deras sortiment var nästan likadant som vårt. Deras berömda Skogsstjärna fanns inte på dunk där, undra vad man köper det någonstans? 
Ett stopp på bensinmacken i Umeå, sedan vidare mot Mo I Rana. Det sista vi såg innan vi knoppade in var midnattssolen eller var det blixten från kameran i bussrutan? Eftersom vi var 29 man i en buss som tar 66 man så fanns det gott om plats att sträcka ut sig. Somna in och drömma om den stora torsken som ska hänga på vågen efter en timmes fiske.

Uppvaknadet efter ett par timmars sömn kom som en chock. Det var vinter! Folk åkte snöskoter ut på isarna och pilkade röding. Snabb kontroll med busschauffören att han inte kört för långt norrut, men vi hade inte ens kommit till Mo I Rana. Det hade varit snömoddiga och istäckta vägar en bra sträcka. Tur att man har två duktiga busschaufförer med stor erfarenhet av att köra i Österrike mm.

Hoppas nu inte det ligger is på havet, men det är ju klart det heter ju Saltströmmen dom måste ha saltat där.

Äntligen såg vi havet, spegelblank yta inne i Skjerstadsfjorden. Nu är det bara en kulle till att passera och sedan är vi framme vid campingen. Kanske man skulle börja tackla spöet eller slipa krokarna... Visst katten var det ett vak eller har fiskefrossan börjat komma igång?

Ajdå! fyra kilometer kvar och här står vi framför en tunnel som är 476m lång och max höjd är 3,90 m.Vi har en buss som är 4 m hög. ska vi vända och köra runt betyder det en sträcka ca. 10 mil. Tömma ut luften i däcken, sänka lufttrycket i fjädrarna, lasta bussen med sten så den går på knäna genom tunneln, förslagen var många. Norrmän har väldigt dåliga måttband tunneln var mer än 5m på lägsta stället. Jag gick hela sträckan för att kolla upp saken och eventuellt stanna övrig trafik om vi skulle vara tvungna att köra i mitten av tunneln.
Saltstraumens Fiske-Camp.

Äntligen framme! Tömma bussen checka in och få nycklen till stugorna. Byta om till flytoverall, tackla spöna och få en genomgång av båtar och strömmen. Två dagar innan vi kom upp hade dom tagit Torsk på 19,2kg, Havskatt på 7,4kg och massvis med stor Sej. Dessa vikter skulle vi höja!

Vidare till fisket i Saltstraumen!